Турски кебап с агнешко и свинско
Адана кебап с агнешка кайма, свиснки кюфтета и гарнитура от ориз.
Адана кебап е традиционно турско ястие, в което се комбинират агнешко и телешко, но Ути Бъчваров решава да побългари рецептата, като замени телешкото със забраненото за мюсюлманите свинско месо. Шарено агнешко месо се смила в месомелачка с готови свински кюфтета. Добавя се червен лук, чесън, червени и люти чушлета и сол и пипер, а после смесените кайми се редят на шиш, който се пече на скара или жар. Можете директно да си купите готова агнешка кайма, за да не ви се налага да мелите вкъщи.
А за гарнитура традиционно турският кебап се поднася с ориз. Затова можете да запържите ориз в малко олио, да налеете вода в съда, да добавите сол, черен пипер и масло и да прехвърлите в тава. После се запича на 180 градуса до готовност. И на финала има вкусен кебап с профирна гарнитура - апетитно изкушение, на което трудно се устоява.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ