Тунизийски кюфтета с куркума
Пържени кюфтета с картофи и тиквички.
Необходими продукти:
- 450 грама мляно говеждо месо
- 1 глава бял лук
- 2 резена бял хляб
- 3 яйца
- хлебни трохи
- 1 картоф, на тънки резенчета
- 1 тиквичка, тънко нарязана
- 1 ч.л. сол
- ½ ч.л. пипер
- 2 шипки куркума
- около чаша брашно
- 4 с.л. зехтин (според размера на тигана, трябва да се покрие целия)
Начин на приготвяне:
1. Смелете лука в кухненски робот
2. Накиснете хляба във вода за 1-2 минути.
3. Смесете всички съставки без картофа и тиквичките в купа за миксер.
4. Добавете хлебните трохи според инструкциите, в купата, за да сгъстите сместа.
5. Оформете топчета от месо.
6. Натиснете в тях тънки резенчета картоф и тиквичка.
7. Оваляйте ги в брашно и после топнете в останалите яйца.
8. Пържете, докато станат златисто-кафяви, на средна към висока температура със зехтин в тигана.
9. Вземете тенджера, сложете вътре кюфтетата и напълнете с вода, докато са покрити до половината.
10 Покрийте и оставете да къкрят на ниска температура за 5 часа.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ