Традиционни меки курабии с ябълки
Домашни курабийки с парченца ябълки и много масло.
Необходими продукти:
- 2 яйца
- 100 г захар
- 100 г масло
- 280 г брашно
- 10 г бакпулвер
- 2 ябълки
Начин на приготвяне:
1. Маслото извадете на стайна температура, за да омекне хубаво - поне 1 час преди началото на готвенето.
2. Чукнете яйцата в купа, добавете захарта и с миксер разбийте докато захарта се разтвори. Добавете маслото и разбийте отнново.
3. Пресейте 2/3 от брашното с бакпулвера и разбийте. Когато тестото натежи, продължете на ръка или с шпатула (може и да не цапате ръце с тези сладки) докато вкарате и останалото брашно.
4. Обелете ябълките, почистете сърцевината и ги нарежете на много малки кубчета. Прибавете при тестото и замесете финално. Пак може да работите само с шпатула. И да лепне - не е никаква драма.
5. С ръце или лъжица гребвайте от тестото и както си е безформена маса, стоварвайте върху хартия за печене в тава. Преценете си отстояние между сладките, като големината им трябва да е горе-долу обемът на 1 с.л.
6. Пъхнете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 20 минути. А след това извадете и се насладете - меки и ефирни курабийки с ябълков дъх.
Източник: YouTube/Schnelle Rezepte
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ