Регистрация

Традиционни меки курабии с ябълки

Традиционни меки курабии с ябълки
Средно   |   Порции 15-20 броя   |   Видяна: 737

Домашни курабийки с парченца ябълки и много масло.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 яйца
  • 100 г захар
  • 100 г масло
  • 280 г брашно
  • 10 г бакпулвер
  • 2 ябълки

Начин на приготвяне:

1. Маслото извадете на стайна температура, за да омекне хубаво - поне 1 час преди началото на готвенето.

2. Чукнете яйцата в купа, добавете захарта и с миксер разбийте докато захарта се разтвори. Добавете маслото и разбийте отнново.

3. Пресейте 2/3 от брашното с бакпулвера и разбийте. Когато тестото натежи, продължете на ръка или с шпатула (може и да не цапате ръце с тези сладки) докато вкарате и останалото брашно.

4. Обелете ябълките, почистете сърцевината и ги нарежете на много малки кубчета. Прибавете при тестото и замесете финално. Пак може да работите само с шпатула. И да лепне - не е никаква драма.

5. С ръце или лъжица гребвайте от тестото и както си е безформена маса, стоварвайте върху хартия за печене в тава. Преценете си отстояние между сладките, като големината им трябва да е горе-долу обемът на 1 с.л.

6. Пъхнете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 20 минути. А след това извадете и се насладете - меки и ефирни курабийки с ябълков дъх.

 

Източник: YouTube/Schnelle Rezepte

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта