Традиционни бретцели с масло и сол
Средно | Порции 4-8
| Видяна: 4345
Немски домашни солени меки хлебчета.
Бон Апети
Излъчен на 23.09.2015
Мирисът на домашен топъл хляб е неустоим, споделя водещата на Бон Апети - Лора, когато от фурната на предаването излизат онези меки немски заплетени във формата на сърце хлебчета, по-известни като бретцели (претцели). Днес разбираме как да си ги направим в домашни условия и то с жива мая, както и две тънкости, които ги правят още по-вкусни - добавянето на масло и използването на морска сол при осоляването.
Най-важните съставки
вода, жълтък, захар, масло, мая, морска сол, прясна мая, сода бикарбонат, сода за хляб, сол, хлебна сода, яйце
Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1:20 часа
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ