Регистрация

Тосканска салата с хляб и рукола

Тосканска салата с хляб и рукола
Средно   |   Порции 3   |   Видяна: 4202

Домати с печени чушки и маслини.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 червени сладки чушки
  • 350 г зрели домати
  • 3 с.л. зехтин
  • 3 с.л. бял винен оцет
  • 2 големи скилидки чесън, обелени и нарязани на кубчета
  • 1 ч.ч. италиански, френски или друг хляб по избор
  • ½ ч.ч. черни маслини, без костилките, разполовени
  • 3 с.л. накъсана рукола или босилек

Начин на приготвяне:

1. Изпечете чушките и ги нарежете на четвъртинки, отстранете семената и ципите.

2. Постелете тавичка за печене с фолио.

3. Сложете чушките с кожата нагоре и притиснете хубаво всяко парче.

4. Печете на 220ºС за 20 мин. или до почерняване на кожата.

5. Извадете от фурната и сложете в найлонова торбичка.

6. Затворете торбичката и оставете за 10 мин. да се охладят.

7. Обелете и нарежете чушките и заделете.

На салатата:

1. В средна купа разбийте зехтина, оцета, чесъна, солта и пипера.

2.  Срежете доматите на четвъртинки.

3.  Сложете в гевгир върху купата с продуктите за винегрета и притиснете с гърба на лъжица, така че да отделите семената.

4.  Прибавете чушките.

5..  Накъсайте хляба на хапки и ги сложете в купата.

6.  Прибавете маслините, руколата и винегрета, разбъркайте и поднесете.

 

Източник: recipes.wikia.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта