Торта с череши, сметана и шоколад
Торта с шоколадови блатове, сметанов крем и череши.
Бон Апети
Излъчен на 26.06.2018
Черно-бяла торта с плодове правят Лора и Стоян, като съчетават блатове със смес за брауни с бита и заквасена сметана и кисело мляко. А всичко това ухае на порто и ванилия и крие в себе си мариновани череши.
Започваме с блатовете като на водна баня заедно се разтапят голямо количество масло и черен шоколад. След това яйцата се разбиват на пухкав крем с ванилова захар и към тях се добавят разтопените масло и шоколад. Бадемово брашно се разбърква с бакпулвер и щипка сол и се прибавя към сместа. След като се хомогенизира, се разпределя в две еднакви по размер кръгли тави и се пече на 180 градуса за 15-тина минути.
Черешите се почистват от костилките и се прехвърлят в касерола. Поръсват се с ванилова захар и се заливат с порто. Кипят на умерен огън за 30 минути. След това можете да ги пресипете в букан и да ги съхранявате в хладилник. За единия бял крем се смесват овче кисело мляко със заквасена сметана и бурбонска ванилова захар. За другия се разбива животинска неквасена сметана отново с ванилия.
Тортата се сглабя като се поставя първия блат, отгоре се изсипва киселото мляко със заквасена сметана, а върху него се редят мариновани череши и се покапва с част от соса им. Захлупва се с втория блат, изсипва се битата сметана, редят се пресни череши и се поръсва с пудра захар. След това прибираме в хладилник до момента на поднасяне.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ