Торта от спагети с ябълки и бадеми
Сладки спагети за десерт с плодове и ликьор.
Бон Апети
Излъчен на 08.05.2017
Това е една от поредните шантави рецепти на Лора и Стоян, в която има доста смисъл и майсторство, защото водещите успяват да направят десерт със спагети. Това е сладкиш с плодове и паста, който далеч не прилича на бабините макарони на фурна, но може да бъде обявен за торта - красива торта от лингуини. Вместо тях можете да използвате и друг вид паста, с какъвто разполагате.
Лингуините се сваряват в подсолена вода и след това се шокират в студена, за да се спре термичната им обработка. През това време стафидите са накиснати в ликьор, като бадемовата горчивка амарето е най-подходяща, но не е подсъдно да използвате и друг вид. Рендосват се и зелени леко кисели ябълки, а ядките се наситняват. Следва да направим смес от разбити яйца със захар, плодовете, ядките, лимонова кора и лингуините. После печем в увита с фолио тава за 40 минути, поръсваме със захар и запичаме за още 40 минути. А накрая имаме торта - домашна и непредставителна, но вкусна и лесна. По желание можете да я украсите със сметана, готова декорация или плодове.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ