Топчици от картофи и сирене
Лесно | Порции 2
| Видяна: 2317
Пържени картофени хапчици.
Необходими продукти:
- 2 картофа
- 60 г пармезан, настърган
- 1/2 ч.л. сол
- 1 жълтък
- зелен лук, нарязан (по желание)
- течно тесто за паниране, приготвено от брашно, разредено с вода, но не много гъсто
- олио за пържене
Начин на приготвяне:
1. Сварете картофите до омекване.
2. Обелете ги и ги намачкайте. Оставете да се охладят.
3. Добавете сиренето, солта, зеления лук и жълтъка при намачканите картофи.
4. Разбъркайте хубаво.
5. Разделете на еднакви порции и оформете топчици.
6. Потопете ги в течната панировка и изпържете на маслена баня до златисто-кафяво. Можете да замените течната панировка с галета, ако предпочитате по-хрупкави хапчици.
7. Извадете от олиото, отцедете и поднесете.
Най-важните съставки
брашно, вода, галета, жълтък, зелен лук, картофи, настърган пармезан, олио, пармезан, сол, тесто, яйце
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 50 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ