Регистрация

Топчета яхния с кюфтенца в лучен сос



Топчета яхния с кюфтенца в лучен сос
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 1536

Вместо супа топчета, оформяме същите хапки от кайма с ориз, но след това се задушават в гъст сос с лук и домати.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Български голи сарми или пък просто кюфтета с кайма и ориз в доматен сос с лук на котлон готви Иван Звездев в канала си Кухнта на Звездев, за да припомни рецепта за сарми, в които не се налага продължително увиване на плънката в листа, а просто се оформят топечта като за супа топчета, и след това се задушават в тиган с апетитен сос. Ястието не е сложно и е пълноправен представител на народната кухня.

Голямо количестов лук се реже на кубчета и се задушава в мазнина. А докато си къкри, се замесва каймата със сушен магданоз, сол и пипер, яйце и измит ориз. Към лука се прибавят рендосани белени домати или доматен сос от консерва, пък се ръсва и малко брашно, за да сгъсти соса. А от замесената кайма се правят топчета като за супа топчета, овалват се в брашно и се пускат в соса. Оставят се да се задушат под капак за 50-60 минути на слаб огън. А после ястието пленява с автентичен български вкус, въпреки че изисква съвсем малко продукти.

Точните съставки и стъпки на готвене можете да гледате в края на видеото на Звездев по-горе.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1:40 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
3
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта