Топки от крем сирене с риба
Сиренени топки с рибно филе и билки.
Необходими продукти:
- 150 г пушено или веяно филе от риба (сьомга или бяла риба)
- 100 г кашкавал
- 120 г бяло сирене
- 2 опаковки (250 г общо) крем сирене
- връзка копър
- 2-3 стръка пресен лук
- 50 г масло
- подправки по желание (червен, черен, бял или лют пипер)
Начин на приготвяне:
1. Намачкайте в купа с вилица сиренето. Добавете крем сиренето и разбъркайте добре.
2. Рендосайте отгоре кашкавала, а рибата, лука и копъра нарежете много на ситно.
3. Разтопете маслото на водна баня и залейте сместа.
4. Добавете още подправки по желание и разбъркайте.
5. Приберете в хладилник за 1 час.
6. С лъжица за сладолед или с две намокрени в топла вода лъжици гребвайте от сместа и оформяйте топки в чиния или плато, застлано с листа салата. Става много красиво и е доста вкусно.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ