Тиквена крем супа с чедър и моцарела
Крем супа от тиква със сметана и сирена.
Необходими продукти:
- 800 мл пилешки или зеленчуков бульон
- 1/2 ч.л. черен пипер
- 1/2 ч.л. червен пипер - може и малко лют да добавите
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.л. захар
- 60 г масло
- 120 г сирене чедър
- 500 г почистена тиква
- 200 мл течна готварска сметана
- моцарела по желание
Начин на приготвяне:
1. Тиквата нарежете на кубчета и прехвърлете в тенджера. Залейте с бульона и кипнете на силен огън. Щом заври намалете температурата на умерена и гответе още 20 минути. После пюрирайте с пасатор или прехвърлете в чопър и смелете.
2. Върнете пюрето обратно в тенджерата. Добавете сметаната, маслото, солта, захарта и видовете пипер. Гответе на слаб огън до кипване.
3. Рендосайте чедъра и по желание моцарела и добавете в супата. Бъркайте докато се разтворят.
4. Сервирайте топла, по желание с поръска от листа пресен лук или магданоз.
Източник: YouTube/Foods101withDeronda
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ