Тестено рулце с кренвирш, кашкавал и зеленчуци
Домашен дюнер с наденица и салата.
Необходими продукти:
- 3 тортила питки, лаваша или арабски питки
- 200 г моцарела за пици от кръглата и твърда
- 8 листа маруля, салата, айсберг или зеле
- 2 корнишона или 1 краставица
- парче праз лук или 1/2 глава червен лук
- листа копър
- 4 с.л. заквасена сметана
- 1 ч.л. горчица
- 2 с.л. соев сос
- 3 кренвирша или наденички от тънките
- 2 с.л. олио
Начин на приготвяне:
1. В купичка изсипете сметаната и добавете соевия сос и горчицата. Размешайте много добре.
2. Краставицата обелете по желание. Разрежете през средата на две по-къси краставички, ако използвате голяма, а не корнишони. След това нарежете на надлъжни гредички. Заделете настрана. Моцарелата нарежете първо на кръгчета, а след това на тресчици всяко кръгче. Заделете и моцарелата.
3. В купа смесете наситнения листен зеленчук с нарязан на тънко червен или праз лук и наситнените листенца копър.
4. На сух тиган запечете кренвиршите или наденичките.
5. Намажете всяка питка със сос, след това в единия край сложете салата, върху нея - наденичка и встрани до наденичката - гредички краставица и резени моцарела.
6. Завийте двата края при краищата на кренвиршите навътре и след това внимателно и стегнато завийте рулцето. Направете същото и с другите 2 питки.
7. В тигана от наденичките сипете 1 с.л. олио и размажете по дъното. Положете рулцата да се запекат леко за няколко минути. От горната страна покапете с другата с.л. олио и след това обърнете, за да се запекат и от нея.
7. Извадете в чиния и внимателно с остър нож разрежете под лек наклон през средата. Сервирайте.
Източник: YouTube/Schnelles Rezept
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ