Тестени охлюви с боровинково песто
Екзотичен ордьовър със сладко тесто.
Необходими продукти:
- 250 г сладко ронливо маслено тесто
- 30 г пресен босилек
- 15 г кедрови ядки
- 15 г настърган пармезан
- 1 скилидка чесън
- 3 с.л. зехтин
- 75 г маскарпоне
- 60 г сушени домати
- 25 г сушени червени боровинки
Начин на приготвяне:
1. Пригответе пестото като смесите ядките, босилека, чесъна и маслото. Към тях прибавете и пармезана и внимателно разбъркайте.
2. Разточете тестото на дълга елипсовидна форма.
3. Разстелете маскарпонето върху тестото, след това поръсете доматите и червените боровинки равномерно.
4. Внимателно разпределете пестото отгоре и след това навийте сладкиша откъм дългата страна, така че да се получи руло. Увийте в найлоново фолио и оставете във фризера за половин час.
5. Загрейте фурната до 200 С. Нарежете сладкото руло на тънки резени и ги поставете в тава за печене.
6. Покрийте леко тавата с фолио и сложете във фурната за 15 минути. Отстранете фолиото и върнете във фурната за още 5 минути, докато охлювите станат хрупкави.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ