Телешко с манго и ананас
Печено телешко с плодов сос и пикантен дресинг.
Необходими продукти:
- 500 г телешко
- 1 консерва ананас
- 2 бр манго
- 200 г листа за салата микс (или свежа салата по ваш избор)
- 6 с.л. зехтин
- сол и черен пипер на вкус
- червен и лют пипер на вкус
- естрагон на вкус
- пресен копър
- няколко листа свеж босилек
- сока на един лимон
- чили сос или люта чушка
- 2 с.л. соев сос
Начин на приготвяне:
1. Нарежете телешкото на големи хапки, обтрийте с подправки и запечете за кратко от всикчки страни на силен огън в тиган, в който сте сгорещили 3 с.л. от зехтина.
2. Залейте месото със соса от консервата ананас, намалете огъня и гответе под капак за 10 минути.
3. През това време обелете мангото, махнете костилката и го нарежете на кубчета. Ананаса от консервата също нарежете.
4. Измийте листата салата и ги сложете на дъното на чиния. Отгоре подредете мръвките телешко и поръсете с кубчетата плодове.
5. Смесете заедно 3 с.л. зехтин, лимоновия сок, чилито, наситнените босилек и копър и соевия сос и залейте ястието. Поднесете докато е топло.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ