Регистрация

Телешко с кориандър и патладжан

Телешко с кориандър и патладжан
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 2614

Ако сте вегетарианец, заменете телешкото с тофу.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • около една шепа говеждо месо, нарязано на тънко
  • 1 патладжан, нарязан на полумесеци
  • 1 зелена чушка, нарязана на ситно
  • 1 ½ ч.ч. обикновени гъби или гъби шиитаке, нарязани на парчета
  • 1 средно голяма глава лук, нарязан на ситно
  • 2 скилидки чесън, пресован
  • няколко розички броколи
  • малко картофено или царевично нишесте
  • бял пипер
  • сол и черен пипер
  • червен пипер на люспи
  • ¼ ч.ч. соев сос
  • олио
  • ½ ч.ч. пилешки бульон или телешки бульон
  • зелен лук, нарязан на ситно
  • нарязан пресен кориандър

Начин на приготвяне:

1. Смесете в купа чесъна, белия пипер, черния пипер, солта и малко от нишестето. Прибавете към подправките телешкото, разбъркайте добре и сложете в хладилника за 20 минути.

2. Кипнете в малка тенджерка вода и пуснете нарязания на полумесеци патлаждан в нея да поври докато омекне.

3. Свалете от огъня и оставете настрани.

4. Загрейте голям тиган или уок и сипете в него олио. Запържете в олиото лука и гъбите.

5. Прибавете останалите зеленчуци и телешкото.

6. Запържете всичко докато зеленчуците са почти готови.

7. Прибавете още малко нишесте, след което сипете и пилешкия бульон.

8. Прибавете соевия сос, солта и пипера и оставете да поври още малко.

9. Прибавете червения пипер и нарязания ситно зелен лук.

10. Сервирайте ястието, обилно наръсено с кориандър и бял/кафяв ориз или яйчени/оризови спагети.

Бележка: можете да приготвите вегетарианска версия на ястието като заместите телешкото с тофу, а бульона с вода или зеленчуков бульон.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта