Телешко, пълнено с моцарела и шунка
Италианска пепероната с пълнено месо.
Необходими продукти
За телешкото:
- 4 бр. телешки котлети по 250 г всяка
- 4 тънки резена моцарела
- 4 тънки резена шунка
- зехтин за намазване на пържолите
За пеперонатата:
- 1 червена чушка, нарязана на едри кубчета
- 1 зелена чушка, нарязана на едри кубчета
- 1 средно голяма глава лук, нарязана на средно големи кубчета
- 2 скилидки чесън, накълцани
- ¼ ч.ч. каперси
- 1 с.л. червен пипер на люспи
- ½ ч.ч. зехтин
- ¼ ч.ч. балсамов оцет
- ¼ ч.ч. захар
- ¼ ч.ч. нарязан пресен босилек
- 2 с.л. накълцан пресен магданоз
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
На телешкото:
1. Срежете процеп в месото на котлета.
2. Увийте резена моцарела с резена шунка и ги сложете в процепа, изрязан в котлета.
3. Намажете котлета от двете страни със зехтин и поръсете със сол и черен пипер.
4. Опечете котлетите на скара по около 4-5 мин. от всяка страна, ако ги предпочитате средно опечени.
5. Сервирайте котлетите с малко пепероната върху тях.
За пеперонатата:
1. Запържете чушките, лука, чесъна, каперсите и червения пипер на люспи в зехтина на слаб огън, докато започнат да придобиват златист цвят (около 20-25 мин.).
2. Добавете оцета и захарта и продължете да пържите още една минута, за да се смесят.
3. Свалете от огъня, добавете пресните подправки и поръсете със сол и черен пипер.
4. Можете да сервирате ястието топло или студено.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ