Регистрация

Телешко по тайландски

Телешко по тайландски
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 3922

Пикани ивички телешка пържола със сос и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1/2 глава лук
  • 1 скилидка чесън
  • 400 г телешка пържола
  • 1/2 червена чушка
  • 1 - 2 големи червени люти чушки
  • 3 - 4 тайландски люти чушки
  • 1 с.л. тайландски рибен сос „Нам пла”
  • 1 с.л. сос от стриди 
  • 4 с.л. тайландски сладък соев сос (тази съставка е от ключово значение за това ястие. Опитайте наистина да го намерите, тайландският соев сос не е като стандартния соев сос, той е много гъст, като сироп)
  • 2 - 4 с.л. вода
  • 1 / 4 ч.л. мононатриев глутамат

Начин на приготвяне:

1. Отстранете тлъстината от пържолата и я нарежете на ивички.

2. Нарежете лука на едро.

3. Пресовайте чесъна.

4. Изчистете чушката от семето и я нарежете на ивички.

5. Нарежете на тънко лютите чушки (отстранете семената ако не искате ястието да е прекалено люто).

6. Нарежете на едро тайландските люти чушки.

7. Сложете в дълбок тиган или уок една супена лъжица олио, сгорещете и запържете лука и чесъна за няколко минути.

8. Запържете при постоянно бъркане и телешкото месо и чушките за още няколко минути.

9. Прибавете лютите чушки и ги запържете за още минутка, за да придадат вкус на останалите съставки.

10. Прибавете соса от скариди и Нам пла.

11. Прибавете тайландския сладък соев сос и разредете с вода. Оставете ястието да покъкри за около 30 секунди. Не прекалявайте с готвенето на този етап, трябва да остане достатъчно количество сос, който да напои после ориза.

12. Сервирайте върху тайландски ориз и гарнирайте с нарязан тайландски босилек или кориандър.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 55 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта