Регистрация

Телешко месо в бирен сос

Телешко месо в бирен сос
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 2530

Телешки мръвки в тъмно пиво с лук, масло и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг телешко месо
  • 100 г маргарин или масло
  • 2 с.л. олио
  • 6 глави лук
  • 1,5 с.л. брашно
  • 500 мл тъмна бира (най-добре белгийски ел)
  • дафинов лист
  • кимион
  • сол и пиер

Начин на приготвяне:

1. Овкусете месото със сол и пипер, а мазнината разтопете в тиган. Отделете я в друг съд, а в тигана запържете до златисто нарязаните на ситно главички лук.

2. Добавете и брашното и щом сместа стане кафява, налейте бирата, прибавете дафиновия лист, кимиона, мазнината и изчакайте консистенцията да се сгъсти. Сосът е готов.

3. Добавете в него месото и оставете на бавен огън да се готви около 2 часа, като периодично разбърквате и се стараете мръвките да са винаги потопени в сос. Накрая извадете дафиновия лист. Сервирайте с гарнитура от зеленчуци.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 2.30 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта