Телешко варено с целина, моркови и картофи
Средно | Порции 2-4
| Видяна: 14196
Телешки хапки със зеленчуци.
Необходими продукти:
- 500 грама телешко месо, за предпочитане с кост
- 2 картофа
- 1 корен пащърнак
- ½ глава целина, по-малка
- 1 глава кромид лук
- 1 печена чушка
- 1 морков
- 10 зърна черен пипер
- 2 дафинови листа
- Кубче телешки бульон
- 1 домат
- масло (по желание)
Начин на приготвяне:
Сварявате месото с 2 литра вода и кубчетата телешки бульон. Когато е почит готово прибавяте към него нарязания на ситно пащърнак, морков и целина. Нужни са им не повече от 10 мин., за да са готови. След това добавяте и нарязания лук, чушка и подправките. С тях къкри още 10 мин. Накрая за още 10 мин. добавяте домата и картофите, които сте нарязали на кубчета. Ако бульонът не е много мазен, може да добавите и 1 ч.л. масло.
Бон апети!
Най-важните съставки
дафинов лист, домат, картофи, лук, масло, моркови, пащърнак, сол, сол и пипер, телешки бульон, телешко, телешко филе, целина, черен пипер, чушки
Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1.30 ч.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ