Телешко варено по филипински - Булало
Телешки ребра с китайско зеле.
Необходими продукти:
- 500 г телешки ребра с кокала
- 1 глава лук
- вода
- 1 ч. ч. гъби
- ¼ китайска зелка, нарязана
- 1 голям картоф
- 2 с. л. рибен сос
- щипка сол
- щипка черен пипер
Начин на приготвяне:
1. Сложете в голяма тенджера водата и телешките ребра, кипнете и прибавете едро нарязания лук. Най-добре е да използвате тенджера под налягане, защото телешкото увира бавно - в тенджера под налягане варете ребрата около 45 минути или докато месото стане крехко и се отделя от кокала.
2. Прибавете рибния сос.
3. Когато месото е готово, нарежете картофа на кубчета и го сложете в тенждерата, варете 5 минути. Прибавете гъбите и варете още 5 минути. Накрая прибавете китайското зеле и варете още 3 минути.
4. Сервирайте с бял ориз или отделно като супа.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ