Телешки хапки в маслен сос с лук
Задушено телешко в масло с подправки и лук.
Необходими продукти:
- 1 кг телешко месо без кост и жили
- 3 глави лук
- 100 мл вода
- 150 г масло
- 1 ч.л. сол
- 1/2 ч.л. черен пипер
- 1 ч.л. захар
- 2 с.л. оцет
- 3 скилидки чесън
- 2 дафинови листа
- листа пресен магданоз
- бял ориз или картофено пюре по желание за гарнитура
Начин на приготвяне:
1. Нарежете телешкото на големи хапки. Прехвърлете го в сух тиган.
2. Наситнете лука и покрийте месото с него. Върху лука подредете маслото, нарезано на кубчета.
3. Сипете водата и пуснете котлона. Оставете да закъкри.
4. Добавете сол, пипер, захар, оцет, намачкания чесън и разбъркайте. Пуснете двата дафинови листа и сложете капак.
5. Оставете да се готви на умерен огън за 1 час.
6. Поръсете с магданозени листа и сервирайте. По желание поднесете с гарнитура от бял ориз или картофено пюре, което да попие част от апетитния лучено-маслен сос.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ