Регистрация

Телешка супа с картофи и крутони

Телешка супа с картофи и крутони
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 1591

Супа с телешко месо и зеленчуци, поднесена с препечен хляб.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г телешко месо
  • 2 големи глави лук
  • 2 моркова
  • 5 картофа
  • 1,5 литра вода
  • 5 с.л. растителна мазнина за готвене
  • 2 дафинови листа
  • 8 зърна бахар
  • 10 зърна черен пипер
  • сол и пипер на вкус

За крутоните (по желание):

  • 6 филии хляб (можете да използвате и стар хляб)
  • 4 с.л. зехтин
  • сол и пипер на вкус
  • сминдух или къри на прах по желание

Начин на приготвяне:

1. Телешкото месо нарежете на хапчици. Сгорещете 1 с.л. растителна мазнина в тенджера и изсипете въте мръвките. Гответе докато се запечатат от вскички страни. След това налейте водата и оставете да ври. Добавете бахара, черния пипер на зърна, дафиновите листа, единия морков и едната глава лук, нарязани на едро. Варете докато месото се разври хубаво. Ще отнеме около 1:20 часа.

2. През това време обелете картофите, нарежете ги на кубчета и ги накиснете във вода, за да не се съсухрят. Другата глава лук и другия морков наситнете.

3. Направете си и крутоните, ако искате да има такива. Нарежете хляба на кубчета, прехвърлете в тава, покапете със зехтина, овкусете със сол и пипер и сминдух или къри по желание. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна без вентилатор за 10-12 минути, докато хлебчетата придобият златист загар.

4. Свареното телешко прецедете. Върнете бульона в тенджерата и изсипете в него картофите. Оставете да кипнат. Месото заделете настрани да се охлади, а моркова лука и подправките - изхвърлете. Те са свършили своята работа. Когато месото се охлади, го накъсайте на още по-малки парченца и върнете в супата.

5. Докато чакате мръвките да се охладят, направете запръжката като сгорещите останалата растителна мазнина в тиган и запържите в нея лука. Щом започне да позлатва, добавете и моркова и гответе докато морковените кубчета хванат загар. След това темперирайте с черпак от бульона и изсипете запръжката в супата.

6. Добавете и месото и гответе докато картофите се разварят. На финала подправете със сол и пипер на вкус.

7. Поднесете супата с крутоните, като ги сложите в нея непосредствено преди сервиране или ги сервирате в отделна купичка. По желание можете да поръсите с нарязани листенца пресен магданоз.

Изочник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта