Регистрация

Тежка салата с пилешко и майонеза

Тежка салата с пилешко и майонеза
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1506

Предястие с пържено пилешко, нудли, плодове, ядки и майонеза.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 200 г грозде (можете да замените с гъби от консерва, ако ви е прекалено странно)
  • 600 г пилешко филе (гърди или пържола от бут - сурови)
  • 2 с.л. масло
  • 20 мл олио
  • 30-50 г нудли (най-добре сухи оризови нудли)
  • 100 г маслини без костилки
  • 150 мл майонеза
  • 50 г орехи
  • сол на вкус

Начин на приготвяне:

1. Накиснете нудлите в топла вода, както е описано на опаковката.

2. Отцедете от водата и после ги увийте в хавлиена кърпа. Важно е да не остане излишна влага.

3. Измийте пилешкото, подсушете го и го нарежете на неголеми хапчици.

4. Сгорещете заедно зехтина и маслото и изпържете пилешкото месо. Посолете на вкус.

5. Маслините нарежете на кръгчета, орехите натрошете на едро, а гроздето (гъбите) на четвъртини. Запазете си за украсата.

5. В купа накъсайте нудлите и ги смесете с пилешкото, ядките, маслините и гроздето или гъбите. По желание сложете още малко сол или капнете няколко капки студено пресован зехтин.

6. Отгоре направете покривало от майонеза и заравнете. Украсете със заделени маслини, зрънца грозде или гъбки.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 50 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта