Тарталети с яйчен крем
Десерт с яйца.
Необходими продукти:
За блата:
- 340 г брашно
- 230 г масло
- 70 г пудра захар
- 1/2 разбито яйце
За пълнежа от яйчен крем:
- 3 яйца
- 80 г пудра захар
- 70 мл мляко
- 230 мл вода
Начин на приготвяне:
1. Разбийте маслото и захарта на крем.
2. Добавете яйцето и бъркайте до хомогенност.
3. Добавете брашното и оформете тесто.
4. Покрийте тестото с найлонов плик и оставете в хладилника за 30 мин.
5. Разделете тестото на парчета, всяко с тегло 20 г (или според размера на формичката за печене) и притиснете в купичките.
6. Заделете.
7. Разбийте яйцата и захарта на гъст крем.
8. Добавете млякото и продължете да бъркате, докато всичко се смеси хубаво.
9. Добавете постепенно водата и продължете да бъркате.
10. Изсипете върху тестото в приготвените формички.
11. Загрейте предварително фурната на 180ºC и печете 25 мин., докато тестото леко покафенее, а яйченият крем се стегне.
12. Извадете от формичките за печене като ги обърнете наопаки и поднесете.
Източник:www.opensourcefood.com
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ