Регистрация

Тарикатско мезе от свински бузи



Тарикатско мезе от свински бузи
Средно   |   Порции 6-10   |   Видяна: 8535

Домашно гуанчале или домашен бекон от свински бузи с подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Гуанчале е италиански бекон от свински бузи с ароматни подправки, който можете да си купите от хранителната верига и да хапнете със задоволство мазното мезе. Но вместо да се примирявате с всичките консерванти и оцветители, вземете си го направете вкъщи - предлага Ути Бъчваров и показва как да се сдобиете с домашно мезе от свинско мазно месо с кожа.

Цялото парче свинска буза се залива с равни количества зелева чорба и вода и се вари в продължение на 1-2 часа. През това време в хаванче се счукват заедно морска сол, зърна черен пипер и бахар, копърово семе, дафинови листа и захар. След като станат на прах, се добавя чесън на прах, червен пипер, лют пипер по желание и хвойна. Свареното парче месо се охлажда, овалва се много щедро в сухата смес и се увива в стреч фолио. Колкото повече време седи в хладилника по този начин, толкова по-жилаво и апетитно става. Можете да хапнете на мига или да изчакате месец.

А Ути предлага да впрегнете част от тази мръвка в направата на спагети по италиански. Как - гледайте във видеото.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1 ден

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта