Регистрация

Зеленчукова супа с лапад, картофи и билки

Зеленчукова супа с лапад, картофи и билки
Лесно   |   Порции 6   |   Видяна: 1570

Зелена супа с варени яйца или във вариант постна супа.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1,7 л вода
  • 400 г картофи
  • стеблата на връзка магданоз и лапада
  • 2 с.л. олио
  • 2 глави лук (250 г общо)
  • 1 голям морков (около 150 г)
  • 4 с.л. ориз
  • сол и черен пипер на вкус
  • 1 с.л. захар
  • листата на връзка магданоз
  • листата на връзка копър
  • 300 г листа лапад (запзете дръжките)
  • 2-3 стръка пресен лук
  • 5 яйца (ако не държите супата да е веги)

Начин на приготвяне:

1. Картофите обелете, измийте и нарежете на малки кубчета. Наситнете дръжките на магданоза и лапада. Сипете водата в тенджера, изчакайте да заври и добавете картофите и дръжките. Оставете да къкри на слаб към умерен огън.

2. През това време нарежете моркова на малки гредички, а лука наситнете. Сгорещете олиото в тиган и запържете на умерен огън първо само лука за 2 минути, след това и с моркова за още 3 минути.

3. Изсипете съдържанието на тигана в тенджерата, добавете ориза, сол, пипер и захар и оставете да къкри 10 минути под капак.

4. Докато чакате измийте и наситнете листата лапад, магданоз и копър. Ако ще слагате яйца, ги сварете.

5. Изсипете в супата наситнените зелени листа и оставете под капак на огъня докато свършите и със следващата стъпка - около 4-5 минути.

6. Нарежете яйцата и пресния лук на ситно. Прибавете ги финално и след минутка махнете от котлона. Ако не искате супата да е постна и сте сложили яйца, можете да поднесете с лъжичка заквасена сметана по желание.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта