Регистрация

Тапенада с маслини и пармезан



Тапенада с маслини и пармезан
Лесно   |   Порции 3-5   |   Видяна: 1586

Провансалска разядка с маслини, аншоа, каперси и пармезан.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 01.05.2017

Лора и Стоян дават хитра идея за рецепта за маслинова паста като се съобразяват с лесния начин на приготвяне на тапенада. Името идва от провансалската дума за каперси, които са задължителни във вкусната маслинова разядка. А направата е наистина фасулска и отнема около 10 минути, защото това е от онези рецепти, в които просто всички продукти се изсипват в блендера.

Така в купичката на уреда влизат маслини каламата, каперси, сушени домати, филе от аншоа, чесън, пармезан, зехтин и риган. Само с няколко натискания на копчето, тези продукти са се смесили в уникална симбиоза. Сега можете да поднесете този сос с хляб за потапяне или да намажете брускети за гости. Вкусът е силен и незабравим.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 10 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта