Тайландски шашлик с пилешко
Средно | Порции 3
| Видяна: 4483
Люто пилешко шишче по тайландска рецепта.
Необходими продукти:
- 500 г смляно пилешко месо
- 1 морков, обелен и настърган
- 2 с. л. китайски зелен сос от праз
- 1 зелена люта чушка, изчистена от семето и смляна
- 2 с. л. паста от лимонова трева
- 1 яйце
- 1 с. л. соев сос
- 1 с. л. оризово вино
- шепа листа от кориандър, нарязани на ситно
- 2 с. л. олио
- сладък чили сос
Начин на приготвяне:
1. Мариновайте месото в соевия сос и оризовото вино за 1 час.
2. Смесете месото с моркова, соса от праз, лютата чушка, яйцето и кориандъра. Оформете овални кюфтета, намажете ги с мазнина, нанижете ги на бамбукови шишчета и ги поставете в тава за печене.
3. Печете до златисто в предварително загрята на 180 С фурна.
4. Сервирайте със сладкия чили сос.
Най-важните съставки
зелена чушка, кориандър, лимонова трева, люта чушка, моркови, олио, оризово вино, пилешка кайма, соев сос, сос от праз, чили сос, яйце
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 50 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ