Регистрация

Тайландска супа от морски костур

Тайландска супа от морски костур
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 3572

Гореща супа с риба и скариди.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 филета от морски костур, нарязани наполовина
  • 225 г сурови обелени и почистени кралски скариди
  • 1 пакетче (50 г) паста “Том Ка” (ако не намерите, може да я пропуснете)
  • 1 скилидка чесън, нарязан на дребно
  • 1 глава ситно нарязан дребен лук шалот
  • 125 г нарязани гъби шитаке
  • 2 глави нарязан зелен лук
  • 2 нарязани средно големи червени люти чушлета (чили)
  • около половин чаша грах
  • щипка настърган джинджифил
  • 1,25 л. вода
  • накъсан пресен кориандър и босилек

Начин на приготвяне:

Тази лютива супа е подходяща за летните вечери. Пастата “Том Ка” може да се намери във всеки магазин за екзотични подправки. Тя представлява смес от чили, дребен лук, галангал (разновидност на джинджифила), лимонена трева и кафир лайм (вид зелен лимон).

1. Излейте водата в голям тиган и изчакайте да заври. След това разтворете пастата в нея.

2. Добавете всички продукти без рибата, скаридите и подправките.

3. Оставете да къкри 10 мин.

4. Добавете филето от морски костур. Покрийте съда и оставете да къкри още 5 мин.

5. Добавете скаридите. Отново похлупете и варете още 3-4 мин.

6. Уверете се, че рибата и скаридите са омекнали. Прибавете кориандъра и босилека. Поднесете!

 

Източник: opensourcefood.com

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 25-30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта