Регистрация

Тавче гравче - бобени гювечета



Тавче гравче - бобени гювечета
Средно   |   Порции 5-6   |   Видяна: 2222

Сръбски гювеч от боб с бекон.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Тавче на гравче е традиционно сръбско ястие, което обикновено представлява запечен постен боб в гювеч с доматен сос и местни подправки, нерядко подлютен до огненост. В Кухнта на Звездев се прокрадва модернизиране на традицията като се готви месно тавче гравче - с добавка от бекон и няколко вида лук и ощететно откъм лютивина и чубрица.

Първо бобът се накисва за една нощ и се сварява. През това време се прави запръжката от пресен чесън, кромид лук и бекон. Овкусява се със сол и зеленчукова подправка. В земен гювеч или няколко земни гювечета се разпределя отцедения от водата на варенето боб и се смесва със запръжката. Запича се на фурна и се поднася с ароматизирано на чесън олио и червен пипер.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1:40 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта