Табиетлийски свински ребра на бавен огън
Печени свински ребърца с подправки и доматена коричка.
Необходими продукти:
- 2 с.л. червен пипер
- 1 с.л. лимонов пипер (ако нямате, сложете малко лимонови корички)
- 1 с.л. чесън на прах
- 1 ч.л. семена ким
- 1,5 ч.л. сол
- 1 кг свински ребра с месото по тях
За коричката:
- 60 мл кетчуп
- 1 с.л. кафява захар
- 1 ч.л. сос уорчестър
- 1 ч.л. горчица
- сол и лют пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. В купичка смесете червения пипер, лимоновия пипер или кора, чесън на прах, семената ким и солта. Разбъркайте.
2. Застелете тава с голям лист алуминиево фолио, така че да може да загърне цялото ястие. В алуминиевото фолио сложете голям лист хартия за печене, но по-малък от алуминиевата част.
3. Почистете жилите от вътрешната страна на ребрата. Положете ги върху пласта хартия за печене и обтрийте и от двете страни хубаво със сухите подправки. Трябва да се абсорбират напълно. Ако ви остане от тях, запазете за соса.
4. Положете свинското хубаво в средата на пласта хартиено фолио с вътрешната страна на ребрата нагоре. Загърнете първо в хартията, след това в алуминия. Не бива да има пролуки, особено във второто фолио.
5. Пъхнете в предварително загрята на 175 градуса фурна за 2 часа.
6. Смесете кетчупа с останалите подправки за коричката и разбъркайте до хомогенност. Ако са ви останали от сухите подправки, сипете ги вътре.
7. Извадете свинското, отрежете фолиата над него - онази част, върху кято е легнало, може да си остане. Намажете го с доматения сос и върнете във фурната на същата температура за още 15 минути.
8. След изпичане изчакайте да почине 5-6 минути и нарежете на парчета през 2-3 ребърца. Сервирайте по желание с поръска от наситнен пресен лук или магданоз и заливка от соса, стекъл се във фолиото, ако има такъв.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ