Сьомга с холандски сос
Филе от сьомга с млечен сос с брашно - Холандес.
Необходими продукти:
- 1 филе от сьомга
- малко суха мащерка
- малко сух босилек
- малко сух магданоз
- малко сух риган
- сок от зелен лимон
- сол
- черен пипер
- зехтин
За соса:
- ¼ ч.ч. масло
- малко брашно (около 1 ч.л.)
- щипка сол
- щипка черен пипер
- 1 ч.ч. прясно мляко
- жълтъкът на едно яйце
- малко лимонов сок
Начин на приготвяне:
1. Прибавете изсушените подправки към сока от зелен лимон.
2. Налейте зехтин в тиган и сложете филето от сьомга, когато тиганът се загрее. Поръсете със сол и черен пипер върху горната страна.
3. Добавете малко от сместа със сока от зелен лимон и обърнете рибата.
4. Поръсете и запържената страна с още малко сол и черен пипер. Обърнете отново.
5. Когато рибата е готова, я отстранете от огъня и я сложете в чиния.
6. В отделен съд разтопете маслото и добавете прясното мляко.
7. Отделете жълтъка на едно яйце и бавно го добавете към маслото и млякото, като разбивате.
8. Добавете малко брашно на порции, така че да се сгъсти. Добавете и сол и черен пипер.
9. Излейте лимоновия сок най-накрая и разбъркайте, докато сосът се сгъсти.
10. Сервирайте със зеленчуци, ориз и сьомга.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ