Сьомга с каперси и лимон
Бърза сьомга за обяд на тиган.
Необходими продукти:
- 1 филе от сьомга
- 1 лимон
- 2 с.л. каперси
- зехтин
- черен пипер
Начин на приготвяне:
1. Загрейте тиган с малко зехтин на средно висока температура. Докато тиганът се загрява, нарежете лимона наполовина. Нарежете едната половина на кръгчета, а другата оставете за по-късно.
2. Когато тиганът се нагорещи, добавете каперсите и лимоновите резени в олиото.
3. Внимателно поставете филето в тигана, така че кожата да е отгоре и като преди това преместите каперсите и лимоновите резени към ръба на тигана.
4. Обърнете сьомгата, поръсете с черен пипер и сложете лимоновите резени и каперсите върху филето.
5. Вземете другата половина лимон и изстискайте сока й върху сьомгата. Оставете я да се опържи добре.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ