Регистрация

Сьомга с каперси и лимон

Сьомга с каперси и лимон
Лесно   |   Порции 1-2   |   Видяна: 5218

Бърза сьомга за обяд на тиган.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 филе от сьомга
  • 1 лимон
  • 2 с.л. каперси
  • зехтин
  • черен пипер

Начин на приготвяне:

1. Загрейте тиган с малко зехтин на средно висока температура. Докато тиганът се загрява, нарежете лимона наполовина. Нарежете едната половина на кръгчета, а другата оставете за по-късно.

2. Когато тиганът се нагорещи, добавете каперсите и лимоновите резени в олиото.

3. Внимателно поставете филето в тигана, така че кожата да е отгоре и като преди това преместите каперсите и лимоновите резени към ръба на тигана.

4. Обърнете сьомгата, поръсете с черен пипер и сложете лимоновите резени и каперсите върху филето.

5. Вземете другата половина лимон и изстискайте сока й върху сьомгата. Оставете я да се опържи добре.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта