Сьомга в галета
Средно | Порции 4-5
| Видяна: 2768
Панирана хрупкава сьомга с лимон.
Необходими продукти:
- 1 кг сьомга филе
- ¼ ч.л. червен пипер
- 6 с.л. зехтин
- 1 ч.ч. галета
- сол и пипер
- 1 ч.л. лимонов сок
Начин на приготвяне:
1. Намажете рибата със зехтин и овкусете със сол, черен и червен пипер от двете страни. Оставете да престои за 10 мин.
2. Междувременно овкусете галетата в купа със сол и червен пипер на вкус.
3. Сложете сьомгата (с кожата надолу) в намаслен съд за печене и я покрийте с овкусената галета.
4. Печете за 10 мин. или до омекване на рибата.
5. По желание, поръсете с лимонов сок и поднесете.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 35 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ