Съчуанска туршия и пилешко в супа от спагети
Съчуанска туршия и месо плуват в спагети.
Необходими продукти:
- 300 мл свински или пилешки бульон
- 2 порции китайски спагети с яйце или инстантни спагети
- зеленчуково олио
- 200 г нетлъсти свински или пилешки гърди, тънко нарязани
- съчуанска туршия, отцедена и тънко нарязана
- соев сос
- малко черен пипер
- щипка захар
- чесън, фино счукан
Начин на приготвяне:
1. Сварете спагетите според упътването на опаковката. Отцедете и сложете в купа за сервиране.
2. Кипнете бульона и поддържайте горещ.
3. Загрейте олио в тенджерка, сотирайте чесъна докато си пусне аромата, преди да добавите пилешкото или месото и пържете на силен огън 3-4 мин.
3. Добавете бобена паста и разбъркайте около 1 мин. Добавете соевия сос, туршията и щипка захар, продължете да бъркате още 1 мин.
5. Добавете горещата супа в купата със спагети преди да сложите от сместа отгоре.
6. За допълнителен аромат, прибавете малко пипер.
7. Поднесете гореща.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ