Сусамени сладки с масло
Хрупкави монетки със сусам.
Необходими продукти:
- 300 г масло или маргарин
- 200 мл кисело мляко
- 1 ч.ч. захар
- 2 ч.ч. брашно
- щипка сол
- сода, угасена в оцет
- 100 г бял сусам
Начин на приготвяне:
1. Намачкайте брашното с маслото и добавете содата, киселото мляко, захарта и сусамовите семена.
2. Месете до получаването на нелепливо тесто. Ако е нужно, добавете още масло, брашно или кисело мляко, за да стане хубаво тесто. Възможно е да се чупи заради маслото.
3. След замесване приберете в хладилник за половин час.
4. Разточете на кора с дебелина 0,5 см. и изрежете формички.
5. Подредете в тава, застлана с хартия за печене. Оставете разстояние, защото сладките ще се раздуят.
6. Печете в предварително загрята на 170 градуса фурна за 7-10 минути. Щом видите, че монетките порозовяват, ги извадете. В противен случай може да прегорят и да станат прекалено твърди.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ