Супа с телешки бульон, леща и картофи
Лесна домашна супичка с любимия бульон и зеленчуци.
Необходими продукти:
- 150 грама леща
- 1,3 литра телешки или пилешки бульон (можете да разтворите сухи кубчета във вода)
- 2 скилидки чесън
- 1 картоф
- 2 с.л. растителна мазнина
- 1-2 пресни дръжки от целина
- лимон или лимонов сок
- сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Накиснете лещата в студена вода два часа преди готвенето, за да се развари по-бързо.
2. Изсипете лещата в бульона и сложете да се вари за 15 минути докато зърната започнат да омекват.
3. След това прибавете обелените и нарязани скилидки чесън.
4. Нарежете картофа на малки кубчета и го запържете за няколко минути в добре сгорещена растителна мазнина.
5. Изсипете картофените кубчета в супата и добавете целината, нарязана на ситно. Оставете така да кипи 15 минути.
6. Поднесете супата с лимон или лимонов сок и подправете със сол и пипер на вкус.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ