Регистрация

Супа с пилешко и ньоки

Супа с пилешко и ньоки
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1214

Нискокалорична и засищаща супа с тестени хапки и варени плешки гърди.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 комплект пилешки гърди
  • 1 яйце
  • 5 с.л. брашно
  • 1 глава лук
  • 1 морков
  • стебло целина или праз лук
  • 6-8 зърна бахар
  • сол и пипер на вкус
  • свежи подправки за поднасяне

Начин на приготвяне:

1. От яйцето и брашното замесете тесто. Оставете да почине 15 минути. Оформете го на тънки правоъгълници и ги слепете по 2.

2. Кипнете пилешките гърди с бахара, лука и зеленчуците, нарязани на едро, за да се получи пилешки бульон. Нека местото се свари хубаво. Посолете на вкус.

3. Прецедете бульона и в него варете 15 минути тестените хапки.

4. Нарежете пилешките гърди на хапки и ги разпределете в купички. Отгоре залейте с бульона и ньоките. Поръсете с наситнени зелени подправки преди поднасяне.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 1:40 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
зле
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта