Супа с оризов кейк и кнедли
Супа с екзотични корейски съставки.
Необходими продукти:
- бульон дашида (има го в корейските магазини) - най-добре да е телешки бульон с люспи чили и дехидратиран лук и зеле, но ако искате да е напълно вегетарианска, вземете вегетариански бульон и сложете щипка мононатриев глутамат и прибавете малко дехидратиран/прясно нарязан лук и зеле, както и малко корейски люспи чили
- около 4-5 ч.ч. вода
- оризови кексчета
- 400 г нарязано на кубчета тофу
- 2 шепи корейско уакаме (сушени водорасли)
- 1 разбито яйце
- сол и пипер
- сусамово олио
- 1/2 ч.л. соев сос
- 2 шепи гъби по избор
- 4 стръка зелен лук, нарязан
- готови кнедли
Начин на приготвяне:
1. Можете да накиснете оризовите кексчета за една нощ или да ги сварите в гореща вода и да ги отцедите. Можете да направите същото и с водораслите, но тях ги нарежете след това.
2. Пригответе бульона с 5 ч.ч. вода и оставете да заври.
3. Сложете сусамовото олио и соевия сос.
4. Сложете кнедлите и оризовите кексчета и овкусете със сол и пипер.
5. Прибавете разбитото яйце, като бъркате бавно с клечки, за да се получат конци като в яйчена супа.
6. Сложете водораслите и гъбите.
7. Накрая прибавете зеления лук и оставете да заври.
8. Поднесете веднага.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ