Супа с момордика
Лесно | Порции 2
| Видяна: 3354
Нетрадиционна супа с аншоа и зеленчуци.
Необходими продукти:
- 1 средна момордика, леко счукана, без семената и нарязана на тънки ленти (момордиката е наричана още "горчив пъпеш" и може да бъде намерена в магазини за екзотични плодове)
- 1 яйце, разбито
- 200 мл зеленчуков бульон (или друг по избор)
- 100 г сушена аншоа (по желание)
- сол, на вкус
Начин на приготвяне:
1. Кипнете вода в тенджера и добавете сушената аншоа (ако ще използвате), след това сложете момордиката. Варете около 10-15 мин. или до омекване. Ако я предпочитате по-хрупкава, варете за по-кратко. Осолете на вкус, изключете котлона и бавно добавете разбитото яйце, като разбърквате леко. Поднесете.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 30 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ