Супа с лаврак, моркови и праз лук
Рибена чорба с лаврак, картофи, сос Скордаля и аламинутни банички.
Бон Апети
Излъчен на 08.03.2017
Готвим три ястия, които обединяваме в едно - това са рибена супа, чесново-хлебен сос Скордаля и банички с подправки без плънка. Първо правим бульон от зеленчуци, подправки и увито в марля рибено рагу, като оставяме всичко да къкри заедно 45 минути. Не трябва да забравяме да отпеним няколко пъти бульона. През това време си нарязваме филето от лаврак на хапки, картофите, морковите и целината - на малки кубчета и най-накрая слагаме всичко да ври заедно, а после и да се задушава под капак, махнато от огъня.
А докато супата кипи, си правим сос Скордаля. За него запържваме сухари, смиламе ги с орехи, чесън, зехтин и лимонов сок и наливаме малко вода. Получава се гъст хлебен дресинг с много приятен аромат. Част от него прибавяме в супата, а друга - оставяме за гарниране при поднасяне.
На трето място навиваме и бързи банички от намаслени фини кори, поръсени с розмарин, мащерка и магданоз. Тях оформяме като рулца и запичаме за няколко минути на фурна. Супата поднасяме със соса и хрупкавите пурички. Вижте как точно се прави във видеото:
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ