Супа с кашкавал и аспержи
Млечна супа с аспержи, чедър и пилешки бульон.
Необходими продукти:
- 200 г кашкавал (още по-вкусно става със сирене чедър)
- 400 г аспержи (може и от консерва)
- 1 глава лук
- 50 г масло
- 50 г брашно
- 200 мл пилешки бульон
- 500 мл мляко
- сол и пипер на вкус
- листенца пресен босилек за поднасяне
Начин на приготвяне:
1. В тенджера сгрейте маслото и запържете в него нарязания лук за няколко минути. После добавете брашното и пасирайте.
2. Ако готвите със свежи аспержи, ги кипнете за няколко минути във вряла вода. Ако ще използвате такива от консерва - не е нужно да ги варите. Нарежете омекналите аспержи и ги пасирайте в блендер. След това ги добавете към лука и маслото.
3. Изсипете млякото и бульона в тенджерата и разбъркайте. Оставете да кипне.
4. Овкусете с подправките, намалете огъня и оставете да покъкри 5 минути.
5. След това добавете нарязания на малки кубчета или настърган кашкавал и гответе докато се разтопи.
6. Сервирайте супата с листенца пресен босилек.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ