Супа с аспержи и гъби
Лесно | Порции 2
| Видяна: 4713
Крем-супа с аспержи и гъби и аромат на чесън.
Необходими продукти:
- 4 стръка аспержи
- 1/2 глава лук
- 2 малки скилидки чесън
- 300 г гъби
- пипер
- сол
- нишесте
Начин на приготвяне:
1. Сварете аспержите в леко подсолена вода за около 4-5 мин.
2. Извадете ги и ги сложете в блендер заедно с малко зехтин (или масло); направете на гладко пюре и прибавете вода в блендера с аспержи и подправете със сол на вкус.
3. Прибавете чесъна и лука, разбийте заедно с аспержите и налейте сместа в малка тенджерка, като прибавите и съвсем малко разредено с вида нишесте. Оставете да кипне и поднесете.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 25 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ