Регистрация

Супа със свински кокали, картофи и кисели краставички

Супа със свински кокали, картофи и кисели краставички
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 1498

Руски разсолник със свинско месо, краставички, картофи, ечемик и моркови.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 800-1000 г свински кокали с месо по тях
  • 80 г перлен ечемик
  • 2 с.л. олио
  • 300 г лук (2 големи глави)
  • 200 г моркови
  • 300 г кисели краставички
  • 1 с.л. доматен концентрат
  • 150 мл вода
  • 1 ч.л. сол
  • 400 г картофи
  • 2 дафинови листа
  • 200-400 мл вода от киселите краставички
  • 3 скилидки чесън

Начин на приготвяне:

1. Сложете кокалите в тенджера, залейте с 2,3 л вода и кипнете. Отпенете, намалете огъня на умерен към слаб и похлупете. Оставете да се готви един час. Ечемика залейте с вряла вода и оставете да кисне 1 час.

2. Лука наситнете, морковите нарежете на тънки гредички с дължина около 4 см., а киселите краставички - на малки кубчета.

3. Сгорещете 1 с.л. олио в тиган и изсипете лука. Гответе на слаб огън 4 минути. Добавете морковите, залейте с още 1 с.л. олио и гответе и бъркайте още 4-5 минути. След това извадете в отделен съд.

4. В същия тиган без да забърсвате изсипете киселите краставички, добавете доматения концентрат и разбъркайте. Щом започнат да се пържат налейте 150 мл вода и разбъркайте добре. Захлупете с капак и оставете да се готвят 30 минути на умерен огън.

5. Месото извадете от бульона, а него си запазете. Почистете мръвките от кокалите и ги нарежете на малки хапчици.

6. Измийте ечемика, отцедете от водата и изсипете в бульона. Оставете да къкри на слаб огън.

7. Картофите обелете, нарежете на кубчета и прибавете в ястието.

8. Добавете още месото, запържените лук и моркови и киселите краставички от тигана. Пуснете два дафинови листа, посолете и сипете водата от буркана кисели краставички. Прибавете намачкания чесън, размешайте и похлупете. Оставете на слаб огън за 20-30 минути - докато картофите се разварят. След това супата е готова.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта