Супа-пица с гъби и моркови
Течна "пица" с разтопено сирене.
Необходими продукти:
- пилешки бульон, 500 мл (и зеленчуков става)
- 5 скилидки чесън, нарязани
- 2 малки глави лук, нарязани
- консерва цели домати в собствен сос
- малка консерва доматена паста
- риган
- зелени чушки, нарязани
- гъби, нарязани
- 2 чаши настръгани моркови
- салам пеперони, нарязан на кръгчета, а после на четвъртинки. Количество по желание
- хляб
- сирене моцарела или грюер, настъргано
- сол и пипер
По желание:
- ситно нарязана целина
- чушки холапеньос
Начин на приготвяне:
1. Загрейте предварително фурната.
2. В тенджера, загрейте зехтин. Запържете лука и чесъна.
3. Добавете зелените чушки и гъби, а после сипете една консерва домати. Намачкайте доматите в тенджерата.
4. Добавете пилешкия бульон и доматената паста. Оставете да къкри за малко, после добавете риган, настърган морков и пиперони, а също и каквито други зеленчуци имате останали за ползване.
5. Оставете да къкри още малко и добавете малко сол и пипер на вкус.
6. Сипете в купички за супа, нарежете кръгчета хляб и върху тях поставете настъргано сирене моцарела (или грюер). Сложете хляба върху супата и я печете във фурната, докато сиренето се разтопи.
Забележка: Запечете хляба и сиренето за повече време, ако искате хубава и хрупкава текстура.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ