Регистрация

Супа от ряпа и лук

Супа от ряпа и лук
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 4591

Вегетарианска или пилешка вкусна супа - вие решавате.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • ½ ч. ч. дълга бяла ряпа дайкон
  • 1 малък сладък картоф
  • 1 ямс (можете да си намерите този корен в магазините за здравословно хранене)
  • 4 големи стръка целина
  • ½ ч. ч. бял лук
  • 2-3 зелеви листа
  • 5 средно големи бели гъби (или други гъби по избор)
  • 1/4 ч. л. морска сол
  • 1/4 ч. л. черен пипер
  • 1/4 ч. л. чесън на прах
  • 1/4 ч. л. джинджифил на прах
  • 1-2 ч. л. светъл соев сос
  • шепа настъргано сирене моцарела
  • шепа зелен лук, нарязан на ситно

Начин на приготвяне:

1. Сложете в средно голяма тенджера 3-4 чаши вода. Кипнете. Нарежете зеленчуците на кубчета и ги сложете във врящата вода – от най-твърдите към най-меките.

2. Оставете супата да поври 5-10 минути и добавете подправките и соевия сос (можете да коригирате количествата според вкуса си).

3. Намалете котлона на средно слаба степен и оставете супата да поври още 30 минути, като я проверявате на всеки 10 минути и я разбърквате, за да не изкипи. Разсипете супата в купи, гарнирайте с шепа моцарела и малко зелен лук и сервирайте.

4. По желание: Добавете и ½ ч. ч. нарязано и сварено месо (може пилешко).

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта