Супа от рибешка глава с китайски спагети
Китайска рибена супа с мляко и спагети.
Необходими продукти:
- рибешка глава, нарязана на едри парчета
- сол
- царевично брашно или брашно от тапиока
- оризови китайски спагети, накиснати до омекване и отцедени (наричат ги още соба и се продават в магазините за азиатски хранителни продукти)
- домат, нарязан на четвъртини
- гъби - нарязани
- джинджифил, тънко нарязан
- чесън, счукан
- олио
- сусамово олио
- пипер
- рибен сос (по желание)
- вода или бульон
- мляко
- зелен лук, ситно нарязан (за украса)
Начин на приготвяне:
1. Овкусете рибешките парчета със сол и покрийте с царевично брашно или брашно от тапиока. Загрейте олио в тенджерка и изпържете на маслена баня до златисто-кафяво. Отцедете и заделете.
2. Загрейте олиото и сусамовото олио, сотирайте чесъна и джинджифила, докато си пуснат аромата. Добавете вода или бульон и оставете да кипне.
3. Добавете сол, рибения сос и пипера, както и оризовите спагети, гъбите, домата, и парчетата риба. Оставете да къкри 5 мин. и след това сипете млякото. Оставете да заври за кратко (но не преварявайте млякото).
4. Сложете в купа и украсете.
5. Поднесете горещо.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ