Студен чийзкейк с манго
Чийзкейк с желиран плодов топинг.
Необходими продукти:
За 18-сантиметровия блат:
- 50 г диджестивни бисквити
- 50 г бисквити "Орео" (без крема)
- щипка канела (по желание)
- 40 г разтопено масло
За пълнежа:
- 200 г крема сирене
- 1 с.л. ром
- 1 с.л. лимонов сок
- 60 г захар
- 200 г пюре от манго
- 1 с.л. желатин на прах
- 3 с.л. вряла вода
- 200 мл разбита сметана
- 2 с.л. пудра захар
- 1 узряло манго, нарязано на кубчета (по желание)
За топинга:
- 100 г пюре от манго и пудра захар на вкус
- 2 ч.л. желатин на прах
- 3 с.л. вряла вода
Начин на приготвяне:
1. Разбъркайте всички необходими продукти за блата в разтопено масло и притиснете хубаво във форма за торта. Охладете в хладилника за после.
2. Разбийте сметаната до около 70% твърдост или докато се получи консистенцията на мус и оставете на хладно.
3. Разтворете желатина на прах в 3 с.л. вряла вода. Дръжте на топло.
4. Разбийте крема сиренето, захарта, рома и лимоновия сок на гладък крем.
5. Прибавете топлия желатин при пюрето от манго и разбъркайте хубаво до хомогенност.
6. Сложете пюрето от манго в сместа със сиренето и разбъркайте хубаво докато се смесят съвсем. Прибавете и разбитата сметана и кубчетата манго.
7. Изсипете сместа със сиренето върху блата и охладете поне един час.
8. За топинга, разтворете желатина в 2 с.л. вряла вода и прибавете в пюрето от манго. Изсипете внимателно тази смес върху охладения чийзкейк. Охладете поне още 3 часа преди сервиране.
Забележка:
*За да е огледално гладък топингът, прецедете през сито пюрето от манго.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ