Регистрация

Стриди с рокфор на скара

Стриди с рокфор на скара
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 3845

Морски дарове със сирене и лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 ч.ч. натрошено сирене рокфор
  • 1 с.л. нарязан чесън
  • 1 с.л. нарязан шалот
  • 1 зелен лук, нарязан
  • 1/8 ч.ч. мед
  • 1 ч.ч. червен винен оцет
  • 1/2 ч.ч. чист зехтин (не extra virgin)
  • сокът на 1 лимон
  • 1 с.л. сол кошер
  • 1/2 с.л. смлян черен пипер
  • 12 - 18 стриди, в едната половина на черупката

Начин на приготвяне:

1. Смесете всички необходими продукти, освен стридите, в купа.

2. Сложете стридите върху едната половина на черупката върху скара на дървени въглища.

3. За по-удобно можете да използвате решетка.

4. Върху всяка стрида сложете 2 с.л. от винегрета и гответе докато краищата на стридата започнат да се накъдрят - около 2 мин.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 20 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта