Стриди с рокфор на скара
Средно | Порции 4-6
| Видяна: 3845
Морски дарове със сирене и лук.
Необходими продукти:
- 1 ч.ч. натрошено сирене рокфор
- 1 с.л. нарязан чесън
- 1 с.л. нарязан шалот
- 1 зелен лук, нарязан
- 1/8 ч.ч. мед
- 1 ч.ч. червен винен оцет
- 1/2 ч.ч. чист зехтин (не extra virgin)
- сокът на 1 лимон
- 1 с.л. сол кошер
- 1/2 с.л. смлян черен пипер
- 12 - 18 стриди, в едната половина на черупката
Начин на приготвяне:
1. Смесете всички необходими продукти, освен стридите, в купа.
2. Сложете стридите върху едната половина на черупката върху скара на дървени въглища.
3. За по-удобно можете да използвате решетка.
4. Върху всяка стрида сложете 2 с.л. от винегрета и гответе докато краищата на стридата започнат да се накъдрят - около 2 мин.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 20 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ