Регистрация

Спанак със сирене фета

Спанак със сирене фета
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 3405

Запържен спанак със саламурено сирене и лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 750 г пресен спанак или 1 (250 г) пакет замразен спанак, нарязан
  • 1 глава лук, фино нарязан
  • 2 с.л. зехтин
  • 1/2 ч.ч. сирене фета, натрошено
  • 1 яйце, разбито
  • 1/4 ч.ч. магданоз, фино нарязан
  • сол и прясно смлян черен пипер

Начин на приготвяне:

1. Ако използвате пресен спанак, го почистете много добре.

2. Нарежете го наедро и сложете в голяма тенджера. Покрийте и оставете на умерен огън за 7–8 мин.

3. Гответе до омекване.

4. Отцедете много добре от течността и прехвърлете в купа.

5. Изпържете леко лука в олио докато стане прозрачен и го прибавете при спанака, заедно със сиренето, яйцето и магданоза.

6. Смесете много добре продуктите и подправете на вкус със сол и пипер.

 

Източник: recipes.wikia.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта